420 views

Bilet Satış Dersi Alıştırma Soruları

    • Soru 1 – IATA hava trafiği bölgeleri kaç tanedir?
    • A – 1
    • B – 2
    • C – 3
    • D – 4
  • E – 5
    • Soru 2 – IATA kaç yılında kurulmuştur?
    • A – 1945
    • B – 1946
    • C – 1950
    • D – 1955
  • E – 1956


    • Soru 3 –
      Aşağıdakilerden hangisi Round Trip yolculukların özelliklerinden biri değildir?
    • A – Kesintili yolculuklardır
    • B – Başlangıç ve bitiş noktaları aynıdır
    • C – 2 uluslar arası ücret bölümünden oluşur.
    • D – Aynı ya da farklı ara noktalardan gidip
      gelen yolculuklardır
  • E – Gidiş bölümü ücreti ile dönüş bölümü ücreti
    aynıdır.


    • Soru 4 –
      I. Ücretler ll. Vergi, harç ve masraflar
      lll. Fazla bagaj ücretleri ve diğer ücretler
      IV. Yol harcamalarını kapsayacak avans
      ödemeleri
      Sponsorlu bilet ödeme işlemi (PTA)
      yukarıdaki ödeme türlerinden hangisi ya da
      hangileri için düzenlenebilir?
    • A – Yalnız I
    • B – Yalnız II
    • C – I ve II
    • D – I, II ve III
  • E – I, II, III ve IV
    • Soru 5 – Aşağıdakilerden hangisi kısıtlaması en yüksek olan ücret türüdür?
    • A – PEX (YPX) Ücretler
    • B – IT (YIT) Ücretler
    • C – Exe ursion (YEE) Ücretler
    • D – Normal Ücretler
  • E – Özel Ücretlerin tamamı

Bilet Satış


1. Türk Hava Yolları (TK) için 25 Nisan İstanbul
(IST) – Münih (MUC) uçuşlarını havayolu sistemi
üzerinden görüntüleme (Direct Access) girişi
aşağıdakilerden hangisidir?
A) 1 TK AD ISTMUC 25APR
B) 1 AD TK ISTMUC 25APR
C) 1 TK 25 APR AD ISTMUC
D) 1 TK AD 25APR ISTMUC
E) 1 AD TK IST 25APR MUC

2. Ayşe Güler ve Ece Sezer için tek adımda isim
girişi aşağıdakilerden hangisi ile yapılır?
A) NM 2 GULER/AYSE MS/SEZER/ECE MS
B) NM 1 GULER/AYSE MS 1 SEZER/ECE MS
C) NM 1 GULER/AYSE MS/SEZER/ECE MS
D) NM 2 GULER/AYSE MS 1 SEZER/ECE MS
E) NM 1 GULER/AYSE MS / 1 SEZER/ECE MS

3. Queue adreslerinde bir PNR üzerinde
havayolundan gelen bildirim kodunu olması gereken
koda çevirme ve queue’dan atma girişi
aşağıdakilerden hangisidir?
A) QD
B) QI
C) QN
D) ERK
E) ETK

4. PNR’deki 1. ve 3. yolcular için koridor koltuk
talebi girişi aşağıdakilerden hangisidir?
A) SM / W / P1 / P3
B) SM / W / P 1-3
C) ST / W / P1 / P 3
D) ST / W / P1, 3
E) ST/ W / P 1-3

5. PNR’deki tüm uçuşların tarihini 22 Temmuz’a
değiştiren ve uçuş sınıfını Y’ye dönüştüren giriş
aşağıdakilerden hangisidir?
A) SB 22JUL 2 Y
B) SB 22JUL Y
C) SB Y 22JUL 2
D) SB Y 22JUL
E) SB 2 Y 22JUL



6. İstanbul – Paris parkurunda 17 Mayıs tarihi için
geçerli IATA ücretlerini görüntüleme girişi
aşağıdakilerden hangisidir?
A) FQD 17MAY ISTPAR
B) FQD 17MAY / ISTPAR
C) FQD ISTPAR / D 17MAY
D) FQQ ISTPAR / D 17MAY
E) FQP 17MAY ISTPAR

7. FXP görüntüsünde 3. satırdaki ücretin notlarını
liste halinde görüntüleme girişi aşağıdakilerden
hangisidir?
A) FQD 3
B) FQS 3 / L
C) FQR 3 * L
D) FQQ 3 / L
E) FQN 3 * L

8. PNR’de 1. bilet maskesini iptal etme girişi
aşağıdakilerden hangisidir?
A) TTE / T1
B) TTE 1
C) TQT / T1
D) TQT 1
E) TTI / T1

9. PNR’de sadece bebek yolcuya ait bilet maskesi
aşağıdaki girişlerden hangisi ile görüntülenir?
A) TTE / INF
B) TQT / P INF
C) TQT / PAX
D) TQT / INF
E) TTE / PAX

10. Aşağıdakilerden hangisi bileti basabilmek için
her bilet üzerinde doldurulması gereken zorunlu
sahalardan biridir?
A) Kısıtlamalar
B) Tur kodu
C) Bağlantılı bilet numarası
D) Geçerlilik süresi
E) Ödeme şekli

11. Aynı parkura 12 Haziran için dönüş tarifesi
isteme girişi hangisidir?
A) TTRROMIST12JUN
B) TTR12JUN
C) TTISTROM12JUL
D) A12JUNROMIST
E) TTRISTROM12JUN



12. 30 Temmuz tarihinde Londra (LON) Paris (PAR)
parkuru için British Airways’in (BA) ekranında
uygun yer durumu girişi hangisidir?
A) A30JULLONPAR
B) A30JULLONPAR/BA
C) A30JULPARLON/BA
D) A30JULLONPAR*BA
E) A30JUNPARLON*BA

13. Birinci sıradaki bağlantılı uçuştan, her iki
segmentde de C sınıfta 1 kişilik yer alma girişi
aşağıdakilerden hangisidir?
A) N1C1
B) N1C1C2
C) N1C1*
D) NİC2
E) N2C1

14. TK323 sefer sayılı uçuştan, 22 Eylül’de Y sınıfta
İstanbul (IST) Madrid (MAD) parkurunda direk
segment girişiyle 2 kişilik yer alma girişi
aşağıdakilerden hangisidir?
A) 0TK323Y22SEPISTMADNN2
B) 0TK323Y22SEPISTMADAK1
C) 0TK323Y22SEPISTMADLL1
D) 0TK323Y22SEPISTMADNO1
E) 0TK323Y22SEPISTMADNN1

15. Londra Heatrow Havaalanından (LHR) Parisl
Orly (ORY) Havaalanına, AF113 uçuşunda, Y sınıfta
18 Nisan için pasif segmentle 1 kişilik yer alma girişi
aşağıdakilerden hangisidir?
A) 0AF113LHRORYNN1
B) 0AF113YLHRORYAK1
C) 0AF113LHRORYLL1
D) 0AF113LHRORYNO2
E) 0AF114ORYLHRAK1

16. İstanbul için otel indeksini görüntüleme girişi
aşağıdakilerden hangisidir?
A) HOIIST
B) HOIIST
C) HOVIST
D) HOAIST
E) HORIST

17. Aşağıdakilerden hangisi tek kral yataklı süper
oda kodunu belirtir?
A) B2D
B) B1K
C) A1K
D) C1D
E) S2K

18. Aşağıdakilerden hangisi, ekonomik 2 kapılı
otomatik vitesli klimalı araba kodunu belirtir?
A) ECAR
B) EBAR
C) SSAR
D) MTAR
E) IDAR

19. ORY havaalanı için aktarma süresini
görüntüleme girişi aşağıdakilerden hangisidir?
A) DCPIST
B) DCDCDG
C) DCTORYCDG
D) DCTORY
E) DCTPAR



20. Galileo bilgi sistemi sayfalarını çağırma girişi
aşağıdakilerden hangisidir?
A) GG
B) GG*
C) *GG
D) GIS
E) G*G

1-A 2-B 3-E 4-D 5-D 6-C 7-E 8-A 9-D 10-E 11-B
12-D 13-C 14-A 15-D 16-A 17-B 18-B 19-D 20-B

KPSS, AÖF, DGS, ALES, YDS, ve Tüm Sınavlara Hazırlık Kitaplarımızı kargo bedeli ödemeden Temin etmek İçin Tıklayınız.   

 

Mobil Online Soru Çözmek, Konu Özeti Çalışmak İçin Şimdi inceleyin.

 

Aöf Çıkmış Sorulara, KPSS, DGS, ALES, YDS, YGS-LYS, sınavlarına, Ehliyet vb. sınavlara, çalışma dökümanlarını Kolayca İndirmek İçin Tıklayınız.

Bir Cevap Yazın

Blog Kategorileri



Son Yazılar

instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi hilesi