498 views

İNGİLİZCE I

AÖF – KPSS -ALES- DGS  ile ilgili tüm sorularınız için şu numarayı arayabilirsiniz.
0888 228 60 30

 İNGİLİZCE I – (İNGİLİZCE)
All About You
Çözümlü Sorular 1

1. Fill in the blank with an appropriate expression. Aşağıdaki boşluğu uygun bir ifade ile tamamlayınız. A: Hello. What is your name? B: Leonard Cohen. A: Who is Lenny in this classroom? B: It’s me. Lenny ………………. Leonard.
A) is not
B) is the last name
C) is short for
D) are
E) I am
Çözüm: İsimler kısaltıldığı zaman bu “is short for” kalıbıyla ifade edilir. Doğru cevap C’dir.

2. Jim is not a ……………………..of the gym. He is there for the day. Which of the following completes the sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi tamamlar?
A) member
B) fan
C) best friend
D) single
E) middle
Çözüm: Jim jimlastik salonuna sadece o gün için gitmişse jimlastik salonun üyesi değildir. Doğru cevap A’dır. Doğru cevap A’dır.



3. Which one is the correct answer to this question? Aşağıdakilerden hangisi bu sorunun doğru yanıtıdır? What is your name?
A) My name is Aynur.
B) His name is Aynur.
C) Her name is Aynur.
D) Is she Aynur?
E) Am I Aynur?
Çözüm: Sorudaki ” your ” zamiri sizi ” my ” zamirini kullanmaya yöneltir. Doğru cevap A’dır.

4. Tom: ………………………………………. Nancy: It’s 782 456 48 12. Which of the following completes the dialogue above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar?
A) What’s your name please.
B) What’s your phone number?
C) Is it your phone number?
D) What’s your e-mail address?
E) My phone number is 657 786 40 81.
Çözüm: Nancy’nin verdiği yanıttan, rakamsal bir bilginin sorulduğunu çıkarsıyoruz. Cevap bir soru ifadesi olmalı ve bilgi sormalı. Kesinlikle bir “Yes-No” sorusu olmamalı. Bu durumda soru kalıbının “What’s …” ile başlaması gerekir. Doğru cevap B’dir.

5. A: Hi. I’am Ann Brown. This is Jack, my husband. B: Hi, …… Brown.
A) Mr.
B) Miss.
C) Ms.
D) Dr.
E) Mrs.
Çözüm: Önce kendisini sonra da eşini tanıtan Bayan Brown’ a cevap verirken B kişisinin İngilizce’de evli bayanların soyadlarının önünde kullanmaları gereken ifade Mrs. olarak verilmiştir. Doğru cevap E’dir.



6. A: What’s your phone number? B: ………… 05325555555.
A) It’s
B) I’m
C) It
D) Me
E) My
Çözüm: Telefon numaramızı söylerken kullanmamız gereken özne “it” öznesidir. Tam bir cümle olabilmesi için de mutlaka yardımcı fiilimiz olan “is” i kullanmalıyız. Doğru cevap A’dır.

7. A: Are you here for the concert? B: Yeah, I am. How about you? A: Yeah,….
A) it is
B) you are
C) me too
D) I too
E) You too
Çözüm: “Konser için mi buradasın?” sorusuna cevap olarak evet yani “yeah” şeklinde cevap verdikten sonra peki ya sen yani “how about you?” sorusu sorulmuştur. Cevaplara baktığımızda ben de yani “me too” ifadesi en anlamlı karşılıktır. Doğru cevap C’dir.

8. A: Hello. I am Susan. B: Hi. I’m Derek. ……………..
A) I’m fine, thanks.
B) Good, thanks.
C) Nice to meet you.
D) Bye
E) You too.
Çözüm: Bu diyalogta A kişisi B’ye ismini söyletince B de ismini söylüyor ve tanıştığımıza memnun oldum anlamında bir ifade kullanıyor. Doğru cevap C’dir.

9. Andy: My phone number is “674- 832- 941-58” Which of the following has the correct phone number? Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yukarıdaki telefon numarası doğru verilmiştir?
A) Six, seven, four- eight, three, two- nine, four, one-five, eight.
B) Seven, six, five- eight, two, three-nine, five, one-five, eight.
C) Six, seven, four- nine, three, two-eight, four, one- five, nine.
D) Three, six, four- eight, three, two- eight, four, one-five, nine
E) Six, seven, five- eight, four, two-nine, three, one-six, eight.
Çözüm: Andy’nin “My phone number is 674- 832- 941-58” ifadesinde geçen rakamların yazı ile ifadesini şıkların içerisinde aramamız gerekmektedir. Doğru diziliş “six, seven, four-eight, three, two- nine, four, one-five, eight” dir. Doğru cevap A’ dır.

10. Ali: Are you the new teacher? Veli: Yes, ………..What about you? Ali: Yes, me too. Aşağıdakilerden hangisi Veli’nin metnindeki boşluğu doğru olarak doldurur?
A) I
B) I am
C) You’re
D) Are you
E) I’m not
Çözüm: Ali Veliye “yeni öğretmen sen misin” diye soruyor. Velide Yes ile başladıgına göre olumlu cevap verecek. bu durumda A ya da B olur. Ama A şıkkında “am” eki yoktur. Doğru cevap B’ dir.

AÖF – KPSS -ALES- DGS  ile ilgili tüm sorularınız için şu numarayı arayabilirsiniz.
0888 228 60 30

KPSS, AÖF, DGS, ALES, YDS, ve Tüm Sınavlara Hazırlık Kitaplarımızı kargo bedeli ödemeden Temin etmek İçin Tıklayınız.   

 

Mobil Online Soru Çözmek, Konu Özeti Çalışmak İçin Şimdi inceleyin.

 

Aöf Çıkmış Sorulara, KPSS, DGS, ALES, YDS, YGS-LYS, sınavlarına, Ehliyet vb. sınavlara, çalışma dökümanlarını Kolayca İndirmek İçin Tıklayınız. 



Bir Cevap Yazın

Blog Kategorileri



Son Yazılar

instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi hilesi