552 views

İNGİLİZCE I

AÖF – KPSS -ALES- DGS  ile ilgili tüm sorularınız için şu numarayı arayabilirsiniz.
0888 228 60 30

İNGİLİZCE I – (İNGİLİZCE)
Neighborhoods
Çözümlü Sorular 1

1. There is ___________ in my neighborhood. Fill in the blank. Boşluğu doldurun.
A) no museum
B) no restaurants
C) no parks
D) no libraries
E) no pools
Çözüm: “a” şıkkı dışındaki tüm seçenekler çoğuldur. Bu nedenle “There is” kalıbıyla birlikte kullanılamazlar. Doğru cevap A’dır.

2. Verilen cümledeki boşluğu doldurmak için kullanılabilecek en uygun seçeneği seçiniz. “What time ……………….. the concert start?”
A) is
B) are
C) does
D) do
E) don’t
Çözüm: C seçeneğinde verilen “does” ifadesi cümledeki boşluğu doğru biçimde doldurmaktadır. Diğer seçeneklerdeki ifadeler İngilizce dilbilgisi kurallarına göre bu cümleyi tamamlamak için uygun değildir. Doğru cevap C’dir.

3. ………… a shopping mall around here?
A) Is it
B) Is that
C) Is here
D) Is this
E) Is there
Çözüm: “Buralarda bir alışveriş merkezi var mı?” sorusunun öznesi “a shopping mall” dur. Tekil bir özne olduğu için tekil bir yardımcı fiil kullanmamız gerekir. Doğru cevap E’dir.

4. Tom: We live in a/an _________ neigborhood. There are different activities to do. Brad: ________. Let’s choose one of them and do something together. Tom: Good idea. How should the sentences be completed meaningfully? (Cümleler anlamlı bir şekilde nasıl tamamlanmalıdır?)
A) great/Right
B) boring/I know
C) exciting/Me neither
D) terrible/Yes
E) expensive/ Me too
Çözüm: Tom ….. bir mahallede yaşadığını ve yapılacak farklı aktiviteler olduğunu söylemektedir. Noktalı kısma anlamı desteklemek için olumlu bir sıfat gelmelidir, “great” veya “exciting” gibi. Brad ise cevaben Tom’u desteklemekte ve “hadi birini seçelim ve birlikte bir şey yapalım” demektedir. Doğru cevap A’dır.

5. Emily: I don’t like the new cafe on Length Street. Gwen: ____________. What should Gwen say to agree? (Gwen aynı fikirde olduğunu söylemek için ne demelidir?
A) Me too
B) I know
C) Right
D) Me neither
E) It’s OK
Çözüm: Birinin söylediği olumsuz cümleye katılmak için “me neither (ben de)” ifadesi kullanılır. Burada da “Length caddesindeki yeni kafeyi sevmiyorum” cümlesinde olumsuz bir ifadedir. Doğru cevap D’dir.

6. A: What time is it now? B: It is ___________ (10:45) Choose the correct option and complete the dialogue (Doğru seçeneği bularak diyaloğu tamamlayınız)
A) a quarter past ten
B) half past ten
C) a quarter to eleven
D) half past eleven
E) a quarter past eleven
Çözüm: Verilen ifadede 11’e çeyrek var cevabını istemektedir. çeyrek için “a quarter”, kala ifadesi için “to” kullandığımız için cevap “a quarter to eleven” olmalıdır. Doğru cevap C’dir.

7. A: I don’t like the new park. There are no trees. B: ___________________. They must plant more trees. Which of the following completes the dialogue above correctly? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki konuşmayı doğru şekilde tamamlar?
A) Me too.
B) Me neither.
C) I don’t.
D) I do.
E) I don’t know.
Çözüm: A kişisi yeni parkı sevmediğini belirtiyor. Nedeni ise ağaç ekilmemiş olması. B kişisi ise daha çok ağaç ekilmesi gerektiğini söyleyerek ona katıldığını belirtiyor. Bu durumda olumsuz bir fikre katıldığını görüyoruz. Olumsuz fikre katılmak “me neither” ile ifade edilir Doğru cevap B’dir.

8. There are a lot of _________ in our town. Which of the following completes the sentence above correctly? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar?
A) nice parks
B) a big cinema
C) a supermarket
D) a museum
E) a museum
Çözüm: Cümlede yer alan “a lot of” ifadesinden boşluğa çoğul formda bir nesne gelmelidir. Diğer tüm şıklar tekil bir nesne ifade ederken sadece “nice parks” ifadesinde çoğul bir nesne yer alıyor. Doğru cevap A’dır.

9. “Paul usually gets up _________ seven o’clock. Which of the following completes the sentence above correctly? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar?
A) on
B) in
C) at
D) and
E) but
Çözüm: Yukarıdaki cümlede “seven o’clock” ifadesini görüyoruz. Önüne gelecek kelime zaman belirten bir prepozisyon olmalıdır. “seven o’clock” saat belirten bir ifade olduğu için gelebilecek prepozisyon sadece “at” olmak zorundadır. Doğru cevap C’dir.

10. There is ——- mall in my neighborhood. Which of the following correctly completes the sentence above? Aşağıdakilerden hangisi yukarıdaki cümleyi doğru şekilde tamamlar?
A) some
B) a couple of
C) a
D) a lot of
E) an
Çözüm: Cümlede boşluktan sonra sayılabilir tekil bir isim gelmekte ve bu isim sessiz bir harfle başlamaktadır. Bu yüzden boşluğa “a” kelimesinini gelmesi gerekir. “Some, a couple of, a lot of” kelimeleri sayılabilir tekil isimlerle kullanılmaz. “An” kelimesi ise tekil ve sesli harfle başlayan isimlerden önce gelir. Doğru cevap C’dir.

AÖF – KPSS -ALES- DGS  ile ilgili tüm sorularınız için şu numarayı arayabilirsiniz.
0888 228 60 30

KPSS, AÖF, DGS, ALES, YDS, ve Tüm Sınavlara Hazırlık Kitaplarımızı kargo bedeli ödemeden Temin etmek İçin Tıklayınız.   

 

Mobil Online Soru Çözmek, Konu Özeti Çalışmak İçin Şimdi inceleyin.

 

Aöf Çıkmış Sorulara, KPSS, DGS, ALES, YDS, YGS-LYS, sınavlarına, Ehliyet vb. sınavlara, çalışma dökümanlarını Kolayca İndirmek İçin Tıklayınız. 



Bir Cevap Yazın

Blog Kategorileri



Son Yazılar

instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi hilesi