621 views

Temel Bilgi Teknolojileri 1 Dersi Alıştırma Soruları

    • Soru 1 – Aşağıdakilerin hangisi bilgi işlem
      teknolojilerindeki gelişmenin neden olduğu
      değişimlerden biridir?
    • A – Fabrikaların çoğalması
    • B – Bilginin öneminin artması
    • C – Boş zamanların azalması
    • D – Büro işlemlerinin önemini kaybetmesi
  • E – Tarımın gerilemesi


    • Soru 2 –
      Aşağıdakilerden hangisi, bilgisayarda bir
      giriş birimidir?
    • A – Klavye
    • B – İşlemci
    • C – Ana bellek
    • D – Ram
  • E – Yazıcı
    • Soru 3 – Ekranda görüntüyü meydana getiren küçük
      noktalara ne ad verilir?
    • A – Hertz
    • B – Tayf
    • C – Spektrum
    • D – Byte
  • E – Piksel


    • Soru 4 –
      Gazete, dergi ve kitapların bilgisayar
      yardımıyla dizilip baskıya hazırlanması
      amacıyla kullanılan programlara ne ad
      verilir?
    • A – İşletim sistemi
    • B – Hesap tabloları
    • C – Yorumlayıcı
    • D – Masaüstü yayıncılık programları
  • E – Derleyici
    • Soru 5 – Aşağıdakilerden hangisi bir işlem sistemidir?
    • A – Access
    • B – PowerPoint
    • C – Linux
    • D – Excel
  • E – Word

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I
İnternet Teknolojileri
1. I. www II. IP III.URL IV. DNS Yukarıdakilerden hangileri İnternet’in en yaygın kullanılan ve sıklıkla duyduğumuz temel kavramlarındandır?
A) Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D) I, II ve III
E) I, II, III ve IV
Çözüm: İnternet’in en yaygın kullanılan ve sıklıkla duyduğumuz temel kavramlarından öne çıkanları; html, www, http, URL, IP ve DNS’ tir. Doğru cevap E’ dir

2. İlk bilgisayar ağı aşağıdakilerden hangisidir?
A) TCP
B) İnternet
C) ARPANET
D) NSFNET
E) NeXT
Çözüm: İlk bilgisayar ağı 1970’te Amerika Birleşik Devletlerinde 15 bilgisayarın birbirine bağlanmasıyla oluşturulan ARPANET, Amerikan Gelişmiş Savunma Araştırmaları Dairesi Ağıdır. Doğru cevap C’ dir



3. Aşağıdakilerden hangisi günümüzde en yaygın kullanılan Web tarayıcılarından değildir?
A) Safari
B) Vivaldi
C) Google Chrome
D) Mozilla Firefox
E) Microsoft İnternet Explorer
Çözüm: Mozilla Firefox, Microsoft İnternet Explorer, Google Chrome ve Safari günümüzde en yaygın kullanılan Web tarayıcıları arasında yer almaktadır. Doğru cevap B’ dir

4. I. OR veya | ile terimlerden veya sözcük gruplarından tümünü içeren web sayfalarını bulabilirsiniz. II. Bir kelimenin veya sitenin önüne tire (+) eklediğinizde o kelimeyi veya siteyi içeren sonuçlar dâhil edilir. III.AND veya & ile tüm terimleri veya tümcecikleri içeren web sayfalarını bulabilirsiniz. IV. Yıldız işareti (*) ile bir terim veya tümceciği içeren web sayfalarını dışlayabilirsiniz. Google ve Bing arama motoru için yaygın olarak kullanılan yukarıdaki noktalama işaretlerinden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D) I, II ve III
E) I, II, III ve IV
Çözüm: Google ve Bing arama motoru için yaygın olarak kullanılan bazı noktalama işaretleri, simgeler ve operatörler: Bir kelimenin veya sitenin önüne tire (+) eklediğinizde o kelimeyi veya siteyi içeren sonuçlar dâhil edilir. Bilinmeyen terimler için bir yer tutucu olarak yıldız işareti (*)ekleyebilirsiniz. AND veya & ile tüm terimleri veya tümcecikleri içeren web sayfalarını bulabilirsiniz. OR veya | ile terimlerden veya sözcük gruplarından herhangi birini içeren web sayfalarını bulabilirsiniz. Doğru cevap C’ dir

5. HTML’in en önemli özelliği nedir?
A) Kod parçalarından oluşması
B) Metin yerleştirebilmesi
C) Linkler içermesi
D) Betik dilden
E) Resim yerleştirebilmesi
Çözüm: HTML, 1989 yılında CERN’de Tim Berners Lee tarafından geliştirildi. Hypertext Markup Language kelimelerinin kısaltılmasından oluşan HTML, Zengin Metin İşaretleme Dili anlamına gelmektedir. Bu dil Web’te belgelerin linklerle birbirlerine nasıl bağlanacaklarını, belge içindeki metin ve resimlerin nasıl yerleşeceklerini belirleyen kod parçalarından oluşan bir sistemdir. HTML’in en önemli özelliği linklerdir. Doğru cevap C’dir.

6. Yandex arama motorunun öne çıkan özelliği nedir?
A) Coğrafi konum bazlı ve kişiselleştirilebilen uygulamalara erişim
B) En önemli sözlüklere erişim
C) Kişiselleştirme yoluyla erişim
D) Akademik çalışmalara erişim
E) özellikle resimlere erişim
Çözüm: Cevap: Yandex arama motorunun öne çıkan özelliği küresel ve yerel özellikleri birleştirerek cografi konum bazlı ve kişiselleştirilebilen uygulamalar sunmasıdır. Yandex arama motoru; web, görsel ve video arama yapmaya izin vermektedir. Bununla birlikte harita özelliği ile kullanıcıların bulunduğu konuma ilişkin hava sıcaklığını gösterir, yakın yerlerdeki restoran, oteller, kafelar, otellerin konum bilgileri gösterir. Doğru cevap A’dır.

7. Türkiye sınırları içinde e-devlet şifresi almak için hangi kuruma başvurulur?
A) Devlet Bankalarına
B) Belediyelere
C) Muhtarlıklara
D) Valiliklere
E) Ptt Şubelerine
Çözüm: e-Devlet şifresi TC kimlik no ilePTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. Doğru cevap E’dir.

8. Aşağıdakilerden hangisi dünya üzerindeki bilgisayar ağlarının birbirleri ile bağlanması sonucu ortaya çıkmış olan, herhangi bir sınırlaması olmayan uluslararası bir bilgisayar ve bilgi iletişim ağıdır?
A) İnternet
B) Network
C) Web Sayfası
D) Proxy
E) FTP
Çözüm: Web ile aynı anlamda kullanılan İnternet, dünya üzerindeki bilgisayar ağlarının birbirleri ile bağlanması sonucu ortaya çıkmış olan, herhangi bir sınırlaması olmayan uluslararası bir bilgisayar ve bilgi iletişim ağıdır. Doğru cevap A’dır.



9. Aşağıdakilerden hangisi günümüzde en yaygın kullanılan Web tarayıcılarından değildir?
A) Safari
B) Vivaldi
C) Mozilla Firefox
D) Google Chrome
E) Microsoft İnternet Explorer
Çözüm: Mozilla Firefox, Microsoft İnternet Explorer, Google Chrome ve Safari günümüzde en yaygın kullanılan Web tarayıcıları arasında yer almaktadır. Doğru cevap B’dir.

KPSS, AÖF, DGS, ALES, YDS, ve Tüm Sınavlara Hazırlık Kitaplarımızı kargo bedeli ödemeden Temin etmek İçin Tıklayınız.   

 

Mobil Online Soru Çözmek, Konu Özeti Çalışmak İçin Şimdi inceleyin.

 

Aöf Çıkmış Sorulara, KPSS, DGS, ALES, YDS, YGS-LYS, sınavlarına, Ehliyet vb. sınavlara, çalışma dökümanlarını Kolayca İndirmek İçin Tıklayınız. 

Bir Cevap Yazın

Blog Kategorileri



Son Yazılar

instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi hilesi