692 views

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I

AÖF – KPSS -ALES- DGS  ile ilgili tüm sorularınız için şu numarayı arayabilirsiniz.
0888 228 60 30

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ I
Temel Kavramlar
Çözümlü Sorular 1

1. Uzun süreli bellek ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Kapasite ya da süre sınırlaması yoktur
B) Anlık bellek olarak da adlandırılabilir
C) Çalışan bellek olarak da adlandırılabilir
D) Bilgi anlamsal bağlantılar halinde tutulmaz
E) İşler bellek olarak da adlandırılabilir
Çözüm: Bilgi işleme modeli ve bilgi işleme süreçleri başlığında uzun süreli bellekte anlatılmaktadır Doğru cevap A’ dır

2. Bir kişiye ait ad, soyad ve adres bilgilerinin alt alta gösterilmesi hangi bilgi işleme sürecinde gerçekleşir?
A) Toplama
B) Organize etme
C) Analiz
D) İşletme
E) Aktarma
Çözüm: Bilgi işleme ve teknoloji başlığının organize etme alt başlığında açıklanmaktadır? Doğru cevap B’ dir

3. Dünyanın en değerli markaları listesinde ilk iki sırayı bilgi teknoloji firmalarının paylaşması aşağıdakilerden hangisinin kanıtıdır?
A) Günümüzde bilginin önemi
B) Verinin hızlı yayılması
C) Bilgi işleme hızının artışı
D) Sanayi üretiminin artışı
E) Gelir dengesinin değişmesi
Çözüm: Günümüzde bilginin önemi. Doğru cevap A’ dır

4. Kullanıcının ihtiyacını karşılamak üzere birlikte çalışan bütün donanım, yazılım, personel, veri ve süreçlere ne ad verilir?
A) Bilgi
B) Bilgi Toplumu
C) Bilgi Sistemleri
D) Girdi Birimleri
E) Çıktı Birimleri
Çözüm: Bilgi Sistemleri. Doğru cevap C’ dir

5. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bir işletim sistemi değildir?
A) IOS
B) Windows
C) Linux
D) MAC-OS
E) Apollo
Çözüm: Windows Microsoft firmasının MAC-OS ise Apple firmasının genel amaçlı bilgisayarlar için tasarladığı işletim sistemleridir. IOS Apple firmasının tablet ve telefonlar için tasarladığı LINUX ise açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. Doğru cevap E’ dir

6. Bilgisayar ilk açıldığında, hangi alandaki program ilk önce çalışmaya başlar?
A) RAM
B) Hard Disk
C) Mikro İşlemci
D) ROM
E) Internet
Çözüm: Bir bilgisayar il açıldığında bilgisayarın tüm birimlerin tanıtıldığı ve hard diskte bulunan işletim sisteminin çalıştırıldığı BIOS programı çalışır. Bu program da ROM da bulunur. Doğru cevap D’ dir

7. Aşağıda verilen hangi seçenek Kaydetme ve Geri Çağırma sürecinde aktif rol oynar?
A) Klavye
B) Ekran
C) Ses Kartı
D) Mikroişlemci
E) Hard Disk
Çözüm: Hard Disk. Doğru cevap E’ dir

8. Bisiklet sürmek gibi her bir aşamasını tek tek düşünmediğimiz bir şekilde bilinçsizce yaptığımız yeteneklerin depolandığı bellek aşağıdakilerden hangisidir?
A) Öyküsel bellek
B) İşler bellek
C) Algısal bellek
D) İşlemsel bellek
E) Çalışan bellek
Çözüm: İşlemsel bellek ise bisiklet sürmek, bir müzik aleti çalmak gibi yaparken her bir aşamasını tek tek düşünmediğimiz bir şekilde bilinçsizce yaptığımız yeteneklerimizin depolandığı bellektir. Doğru cevap D’ dir

9. Elektrik akımı olduğu sürece veriyi üzerinde tutan bellek birimi aşağıdakilerden hangisidir?
A) SSD
B) USB
C) SAS
D) ROM
E) RAM
Çözüm: RAM (Random Access Memory/Rasgele Erişimli Bellek), elektrik akımı olduğu sürece veriyi üzerinde tutan bellek birimidir.   Doğru cevap E’ dir

10. Aşağıdakilerden hangisi bilgi işleme süreçlerinden değildir?
A) Toplama
B) Düzenleme
C) Biriktirme
D) İşleme
E) Kaydetme
Çözüm: Bilgi işleme süreçleri yedi başlık altında incelenebilir: • Toplama• Düzenleme• Analiz• Kaydetme ve Geri Çağırma• İşleme• Aktarma ve Alma• Gösterim Doğru cevap C’ dir

AÖF – KPSS -ALES- DGS  ile ilgili tüm sorularınız için şu numarayı arayabilirsiniz.
0888 228 60 30

KPSS, AÖF, DGS, ALES, YDS, ve Tüm Sınavlara Hazırlık Kitaplarımızı kargo bedeli ödemeden Temin etmek İçin Tıklayınız.   

 

Mobil Online Soru Çözmek, Konu Özeti Çalışmak İçin Şimdi inceleyin.

 

Aöf Çıkmış Sorulara, KPSS, DGS, ALES, YDS, YGS-LYS, sınavlarına, Ehliyet vb. sınavlara, çalışma dökümanlarını Kolayca İndirmek İçin Tıklayınız. 



Bir Cevap Yazın

Blog Kategorileri



Son Yazılar

instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi hilesi